Leer duiken via Duikcursus.com
  Maart 2018  
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
381 duikscholen
0 cursussen
4102 opleidingen

Organisaties

Zoek

 

Duiken is een fascinerende bezigheid. Voor de een is het sport, voor de ander een manier om onder water een uurtje helemaal te ontspannen. De wereld onder water is compleet anders van die boven water. Je kunt lang niet zo ver kijken als aan de oppervlakte, geluid gedraagt zich anders en je hebt wat apparatuur nodig om het langer dan een paar minuten vol te houden.

Wat maakt duiken nou zo leuk? Het is tenslotte een hoop gedoe om 40 kg materiaal naar de waterkant te zeulen, en regelmatig om op allerlei meters te kijken om een poosje ondergedompeld te zijn. Het antwoord is voor iedereen anders. De een gaat op wrakkenjacht, de ander wil zoveel mogelijk vis zien of vindt zijn of haar kick in het zo diep mogelijk duiken. Het maken van foto of video opnamen is voor sommigen de drive om iedere keer maar weer in het water te springen.

Als je wilt leren duiken kan dat grofweg op 2 manieren:

  1. Je gaat naar een duikschool en volgt een cursus
  2. Je wordt lid van een vereniging en volgt intern een opleiding
Veel verenigingen in Nederland zijn aangesloten bij de NOB (Nederlandse Onderwatersport Bond), je leert hier in je eigen tempo duiken. Vaak kun je in het begin de apparatuur van de club gebruiken en moet je een aantal modules laten aftekenen voordat je je brevet haalt. Voordeel van deze manier van opleiden is dat het meestal goedkoper is en dat je bij een vereniging terecht komt met een boel potentiele buddies. Nadeel is dat het wat langer kan duren voordat je je brevet hebt, omdat je afhankelijk bent van de beschikbaarheid van de club instructeurs om modules af te nemen.

Bij organisaties als PADI, is het wat commercieler geregeld. Je betaalt voor een cursus die bestaat uit een aantal zwembad en theorie lessen. Daarna laat je in het buitenwater aan de instructeur zien dat je de noodzakelijke vaardigheden onder de knie hebt en is je brevet binnen. Voordeel is dat het meestal wat sneller gaat (van een halve week fullltime tot een paar weken 2 dagen per week). Nadeel is dat het meestal wat meer kost.

Als je hier je postcode invult: kun je meteen zien welke duikschool er bij jou in de buurt is.

De "beginners" duik opleidingen van alle organisaties staan hieronder. Als je daarop klikt, dan krijg je te zien welke duikschool deze cursus geeft.


Cursussen:
Duiklinks:
Thuisdierenarts
Easybuy
H2Olic
duikstekken.nl
duikforum.nl
worlddivemap.com
Rebreather Pro
duiken.eigenstart.nl